0-6' PERSONAL KALENDER

Abonner på denne smarte personlige kalenderen for for kun 150,-

Les mer>>

Spørsmål og svar

Hver uke svarer Annlaug Madland på medlemmenes spørsmål

 

 

Annlaug Madland er førskolelærer og har hovedfag i pedagogikk fra Universitetet i Oslo. Hun har lang erfaring fra arbeid i barnehage og med å utdanne førskolelærere

0-6 på facebook

Besøk 0-6 på Facebook:

0-6' AVDELINGS PLANLEGGER

Abonner på denne smarte avdelingsboka. 0-6 Avdelingsplanlegger får du for for kun 120,-

Les mer>>

0-6 TEATRET

Vil du har en forestilling i din barnehage? Les mer om 0-6 TEATRET og book forestilling
Les mer>>

Min minnebok

Med Min Minnebok fra 0-6 systematiserer du enkelt innholdet til barnas avslutningsperm. Det er et vakkert design laget av 0-6 spesielt til barnehager og det gir barnas "avslutningsperm" en flott innpakning i tilllegg til at den har flere praktiske løsninger som lomme for CD med digitale bilder eller annet og kuttet ut ramme til bilde på forsiden.

Les mer>>

Egen hjemmeside

Oversiktlig hjemmeside til barnehagen.
- Lette å oppdatere innhold
- Tilpasset barnehagers behov
- Flott bildevisning
- Mulighet for å passordbeskytte deler

Les mer>>

torsdag
nov192015

Dorull-kaniner

Julen nærmer seg og mange kommer helt sikkert til å lage dorull-nisser. Derfor benytter vi anledningen til å gi litt alternativ inspirasjon. For de som kunne tenke seg å bryte tradisjonen ørlite grann.

Du trenger:

Doruller
Sterk farge (vannfarger)
Knapper
Evt annenn pynt 

Slik gjør du:

Det meste gir seg selv. Bruk fantasien og lag andre figurer enn de tradisjonelle nissene.

onsdag
okt142015

Barnehage stenges - ligger for nær mottakssenter for flyktninger

Kile: Agderposten

Hove barnehage i Arendal kommune stenges umiddelbart etter at både ansette og barnas foreldre er bekymret for alle flyktningene som oppholder seg i nærheten av barnehagen.

Det var på et foreldremøte i Hove barnehage fredag at de ansatte uttrykte bekymring for alle flyktningene som oppholdt seg ved barnehagen.

- Ikke greit

Foreldrene mener kommunen gjorde en for dårlig planleggingsjobb i forkant av etableringen av transittmottaketi  Hove, på Tromøya utenfor Arendal.

– Dette er ikke greit verken for barna, eller oss som foreldre. Hvor er risikovurderingen i forkant av at transittmottaket kom rett ved siden av barnehagen? spør Silje Andreassen, foreldrerepresentant i Samarbeidsutvalget for Hove barnehage.

Allerede fra mandag morgen ble barnehagen stengt, og barna fordelt i to andre avdelinger på Tromøya.

Slåsskamp

På vei til foreldremøtet fredag ble flere foreldre vitner til det som beskrives som en blodig slåsskamp mellom flyktninger på utsiden av barnehagen.

– Jeg er rett og slett sinna. Her er det mangel på informasjon og forberedelser som gjør at jeg ikke engang vet hva jeg skal si til barna mine om hvorfor de ikke får forberedt seg på å måtte bytte barnehage, sier Andreassen.

Overdrevet

Mottaksleder for Hero Norge på Hove, Trond Erik Bognø, synes det hele virker blåst ut av proporsjoner.

– Vi hadde en liten hendelse på fredag der en ung mann var litt utagerende og en annen beboer forsøkte å roe ham ned før vaktene våre kom. Jeg kaller det ikke en hendelse om en eller flere asylsøkere forviller seg innenfor gjerdet til barnehagen. Det blir feil for meg, sier Bognø til Agderposten.

Oppvekstsjef i Arendal kommune, Roar Aaserud, mener man har funnet den beste løsningen, når barnehagen legges ned og barna fordeles på to andre enheter.

– Jeg var ikke forberedt på at det skulle bli nødvendig å flytte barna til andre barnehager. I etterpåklokskapens lys er det mulig vi skulle tenkt at dette kunne bli et problem, men det er bare 13 barn det berører og da var det håndterbart, sier Aaserud.

onsdag
aug262015

Se spindelvev

Edderkopper lager vakre former med spindelvev. Dette er virkelig ett av naturens under og vi ser dem oftest ikke. Trådene er så tynne at man knapt legger merke til dem.

For at vi skal se dem finnes det et enkelt triks. Bruk en blomstersprøyte med vann i og sprut på spindelvevet et par ganger. I motlys ser du alle de vakre trådene veldig tydelig.

Visste du at:

Spindelvev er ett av verdens sterkeste materialer. Sett i forhold til tykkelsen på trådene er de tynne trådene uhyre sterke. Spindelvev er katisk sterkere enn ståltråd.

onsdag
aug262015

Urolig for seksåringene

Kilde: Dagsavisen

Kunnskapsministeren er ikke trygg på at seksåringene blir sett og ivaretatt godt nok. Likevel vil han ikke si hvor mange elever én lærer skal ha ansvar for i småskolen.

Vi er ikke for en nasjonal norm for lærertetthet. Dette må kommunene selv få styre. Samtidig må undervisningen være forsvarlig. Hvis man har en permanent situasjon med kun én lærer på 30 elever, bør kommunen ta grep. Men det er lite som tyder på at dette skjer ofte i skolen, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til Dagsavisen.

På konkret spørsmål om han er trygg på at 6-åringene blir sett og ivaretatt godt nok i dagens skole, svarer han:

– Nei, jeg er ikke det. Så lenge vi har et mobbeproblem kan vi ikke si at vi er gode nok, på ingen måte.

– Men vi løser ikke disse problemene gjennom en nasjonal norm for lærertetthet. Vi må for eksempel styrke helsesøstertjenesten, som vi er i gang med, sier Røe Isaksen, som avviser at seksåringene er glemt og forsømt.

mandag
aug032015

Loves nye barnehageplasser etter oppussings-krangel

Kilde: Aftenposten

Med to måneders varsel mister 30 barn sin barnehageplass på grunn av ombygging. Foreldrene mener dette skyldes en krangel med ledelsen. Nå lover bydel Gamle Oslo plass til alle sammen.

Begrunnelsen for nedleggelsen er at barnehagen må bygge om kjelleretasjen og skifte ut et vindu for å oppfylle brannforskriftene. I utgangspunktet fikk foreldrene beskjed om at de måtte tilbake i barnehagekø på linje med alle andre.

Bydel Gamle Oslo har tidligere sagt at de skal forsøke å finne nye plasser til barna, men har ikke gitt noen garanti. Nå snur bydelen og sier at alle som søker skal få ny barnehageplass. Noen av barna har allerede fått ny plass.

- Bydelen forstår den belastningen det er for foreldre og barn når barnehageplasser legges ned i nærmiljøet. Bydelen har ledig nok kapasitet til å kunne tilby alle barna i Damvokteren friluftsbarnehage nye barnehageplasser dersom foreldrene søker om ny barnehageplass, sier Randi Strømsborg, avdelingsdirektør i bydel Gamle Oslo.

Kommunen leier til privat aktør

Det er kommunen ved Omsorgsbygg som eier bygningen barnehagen holder til. Den er leid til en privat aktør som driver barnehagen.

- Hvorfor kunne ikke dere pusse opp i sommerferien?

- Saken ligger hos Plan- og bygningsetaten. Omsorgsbygg starter arbeidene så snart som mulig, svarer Strømsborg.

Kommunikasjonsdirektør Trude Isaksen i Plan- og bygningsetaten sier at etaten fikk mer dokumentasjon fra utbygger før ferien, og at saken nå er under behandling.

Sendte bekymringsmelding

Foreldrene i barnehagen forteller til Osloby at det har vært konflikter mellom driftsselskapet på den ene siden, og foreldre og ansatte på den andre. Konflikten startet i vinter da en avdeling i barnehagen ble flyttet til nabobygningen som ikke var regulert til barnehageformål.

Foreldrene tror at rehabiliteringen kun er et påskudd fra eiernes side for å kvitte seg med dem.

I mai sendte foreldregruppen en bekymringsmelding til kommunen. Dette fikk konsekvenser da en av familiene senere søkte om plass for sitt andre barn i barnehagen. Barnet fikk avslag på søknaden.

- Vi er veldig takknemlige for at bydelen kaster seg rundt for å skaffe oss nye barnehageplasser, men vi har foreløpig ikke fått noe konkret beskjed om dette fra bydelen. Vi vet heller ikke barna vil få tilbud i vårt nærområde eller om alle får plass i samme barnehage. Vi vet heller ikke om dette også gjelder de aller yngste barna som ennå ikke har begynt i barnehage, sier Mats Rønning som har hatt barn der i flere år.

Ikke tilgjengelig

Rønning forteller at eieren av barnehagen har tidligere sagt at barnehagen må holde stengt i en-to dager på grunn av oppgraderingen, men på grunn av den pågående konflikten vil han holde barnehagen stengt over lengre periode.

- Vi mener at bydelen må si opp leieavtalen og finne en ny aktør som kan drive barnehagen. Og så ønsker vi fortrinnsrett til våre barn når Damvokteren gjenåpner, sier Rønning.

Osloby har gjentatte ganger prøvd å få tak i ledelsen i Friluftsbarnehagene AS som driver Damvokteren, men har ikke fått svar.

Page 1 ... 3 4 5 6 7 ... 8 Neste 5 saker»
0-6
Munkerudveien 79 G
1165 Oslo
Tlf: 482 87 059
E-post: anders@0-6.no
Org nr: 986405887
0-6 drives av:
0-6 Utvikling Nederhoed
Munkerudveien 79 G
1165 Oslo