0-6' PERSONAL KALENDER

Abonner på denne smarte personlige kalenderen for for kun 135,-

Les mer>>

Spørsmål og svar

Hver uke svarer Annlaug Madland på medlemmenes spørsmål

 

 

Annlaug Madland er førskolelærer og har hovedfag i pedagogikk fra Universitetet i Oslo. Hun har lang erfaring fra arbeid i barnehage og med å utdanne førskolelærere

0-6 på facebook

Besøk 0-6 på Facebook:

0-6' AVDELINGS PLANLEGGER

Abonner på denne smarte avdelingsboka. 0-6 Avdelingsplanlegger får du for for kun 115,-

Les mer>>

0-6 TEATRET

Vil du har en forestilling i din barnehage? Les mer om 0-6 TEATRET og book forestilling
Les mer>>

Min minnebok

Med Min Minnebok fra 0-6 systematiserer du enkelt innholdet til barnas avslutningsperm. Det er et vakkert design laget av 0-6 spesielt til barnehager og det gir barnas "avslutningsperm" en flott innpakning i tilllegg til at den har flere praktiske løsninger som lomme for CD med digitale bilder eller annet og kuttet ut ramme til bilde på forsiden.

Les mer>>

Egen hjemmeside

Oversiktlig hjemmeside til barnehagen.
- Lette å oppdatere innhold
- Tilpasset barnehagers behov
- Flott bildevisning
- Mulighet for å passordbeskytte deler

Les mer>>

onsdag
aug262015

Urolig for seksåringene

Kilde: Dagsavisen

Kunnskapsministeren er ikke trygg på at seksåringene blir sett og ivaretatt godt nok. Likevel vil han ikke si hvor mange elever én lærer skal ha ansvar for i småskolen.

Vi er ikke for en nasjonal norm for lærertetthet. Dette må kommunene selv få styre. Samtidig må undervisningen være forsvarlig. Hvis man har en permanent situasjon med kun én lærer på 30 elever, bør kommunen ta grep. Men det er lite som tyder på at dette skjer ofte i skolen, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til Dagsavisen.

På konkret spørsmål om han er trygg på at 6-åringene blir sett og ivaretatt godt nok i dagens skole, svarer han:

– Nei, jeg er ikke det. Så lenge vi har et mobbeproblem kan vi ikke si at vi er gode nok, på ingen måte.

– Men vi løser ikke disse problemene gjennom en nasjonal norm for lærertetthet. Vi må for eksempel styrke helsesøstertjenesten, som vi er i gang med, sier Røe Isaksen, som avviser at seksåringene er glemt og forsømt.

mandag
aug032015

Loves nye barnehageplasser etter oppussings-krangel

Kilde: Aftenposten

Med to måneders varsel mister 30 barn sin barnehageplass på grunn av ombygging. Foreldrene mener dette skyldes en krangel med ledelsen. Nå lover bydel Gamle Oslo plass til alle sammen.

Begrunnelsen for nedleggelsen er at barnehagen må bygge om kjelleretasjen og skifte ut et vindu for å oppfylle brannforskriftene. I utgangspunktet fikk foreldrene beskjed om at de måtte tilbake i barnehagekø på linje med alle andre.

Bydel Gamle Oslo har tidligere sagt at de skal forsøke å finne nye plasser til barna, men har ikke gitt noen garanti. Nå snur bydelen og sier at alle som søker skal få ny barnehageplass. Noen av barna har allerede fått ny plass.

- Bydelen forstår den belastningen det er for foreldre og barn når barnehageplasser legges ned i nærmiljøet. Bydelen har ledig nok kapasitet til å kunne tilby alle barna i Damvokteren friluftsbarnehage nye barnehageplasser dersom foreldrene søker om ny barnehageplass, sier Randi Strømsborg, avdelingsdirektør i bydel Gamle Oslo.

Kommunen leier til privat aktør

Det er kommunen ved Omsorgsbygg som eier bygningen barnehagen holder til. Den er leid til en privat aktør som driver barnehagen.

- Hvorfor kunne ikke dere pusse opp i sommerferien?

- Saken ligger hos Plan- og bygningsetaten. Omsorgsbygg starter arbeidene så snart som mulig, svarer Strømsborg.

Kommunikasjonsdirektør Trude Isaksen i Plan- og bygningsetaten sier at etaten fikk mer dokumentasjon fra utbygger før ferien, og at saken nå er under behandling.

Sendte bekymringsmelding

Foreldrene i barnehagen forteller til Osloby at det har vært konflikter mellom driftsselskapet på den ene siden, og foreldre og ansatte på den andre. Konflikten startet i vinter da en avdeling i barnehagen ble flyttet til nabobygningen som ikke var regulert til barnehageformål.

Foreldrene tror at rehabiliteringen kun er et påskudd fra eiernes side for å kvitte seg med dem.

I mai sendte foreldregruppen en bekymringsmelding til kommunen. Dette fikk konsekvenser da en av familiene senere søkte om plass for sitt andre barn i barnehagen. Barnet fikk avslag på søknaden.

- Vi er veldig takknemlige for at bydelen kaster seg rundt for å skaffe oss nye barnehageplasser, men vi har foreløpig ikke fått noe konkret beskjed om dette fra bydelen. Vi vet heller ikke barna vil få tilbud i vårt nærområde eller om alle får plass i samme barnehage. Vi vet heller ikke om dette også gjelder de aller yngste barna som ennå ikke har begynt i barnehage, sier Mats Rønning som har hatt barn der i flere år.

Ikke tilgjengelig

Rønning forteller at eieren av barnehagen har tidligere sagt at barnehagen må holde stengt i en-to dager på grunn av oppgraderingen, men på grunn av den pågående konflikten vil han holde barnehagen stengt over lengre periode.

- Vi mener at bydelen må si opp leieavtalen og finne en ny aktør som kan drive barnehagen. Og så ønsker vi fortrinnsrett til våre barn når Damvokteren gjenåpner, sier Rønning.

Osloby har gjentatte ganger prøvd å få tak i ledelsen i Friluftsbarnehagene AS som driver Damvokteren, men har ikke fått svar.

onsdag
mai202015

Den siktede er den siste i verden man ville mistenkt for overgrep

Den overgrepssiktede barnehageansatte får gode skussmål fra foreldre og bekjente. Ingen forstår at han har forgrepet seg mot barn.


Kilde: nrk.no

 

– Den siktede er en utrolig tillitsvekkende person, interessert, flink, og har veldig god kontakt med både voksne og barn. Dette er bare tragisk, sier flere av foreldrene som har eller har hatt barn i barnehagen der overgrep har skjedd.

Det var 6.mai at mannen i 30-årene ble siktet for overgrep mot et barn i en privat barnehage i Tromsø. Den siktede har jobbet i barnehagen i åtte år, og onsdag ble siktelsen utvidet til overgrep mot 11 barn.

Han er siktet for seks tilfeller av overgrep som etter norsk lov sidestilles med samleie, og for fem tilfeller av uanstendig adferd overfor barn. Strafferammen for disse lovbruddene er 21 års fengsel og 1 års fengsel.

 

Er sjokkert over overgrepene

– Jeg er så forbannet som jeg kan bli og er helt i sjokk, sier en venninne av den overgrepssiktede mannen til NRK.

Hun forklarer at de som er vennekretsen hans aldri kunne forestille seg at siktede hadde forgrepet seg mot barn. Hun beskriver vennen som en utadvendt mann som liker å være med venner, er glad i musikk og er opptatt av helsen.

– Vi har aldri hatt noen mistanker mot ham. Vi hadde normale samtaler, og kunne aldri forestilt dette. Man blir veldig lei seg av å høre dette. Jeg tenker på foreldrene og alle barna.

En nabo av siktede synes det er vanskelig å fatte at mannen er siktet for overgrep.

– Det er trist at han har gått så langt. Vi har aldri fattet noe mistanke sier hun.

Det er flere små barn i nabolaget og foreldrene har snakket mye om saken etter at de skjønte at siktede var deres nabo.

fredag
mai082015

Rumpetroll i barnehagen

Se! Vi har funnet froskeegg. Om du tar med froskeegg for å se på utviklingen er det to viktige tips:

 

  1. Ikke bytt ut vannet med springvann, men bruk f eks regnvann fra takrenna
  2. Mat de med fiskemat du får kjøpt på dyrebutikken

 

Les mer>>

fredag
mar272015

Påskepynt

Dette har vi laget av melkekartonger, ispinner, lim, fjær og maling. Påskeegget er laget ved å lime silkepapir på et gammelt påskeegg.

God Påske!!!

Page 1 ... 3 4 5 6 7 ... 8 Neste 5 saker»
0-6
Munkerudveien 79 G
1165 Oslo
Tlf: 482 87 059
E-post: anders@0-6.no
Org nr: 986405887
0-6 drives av:
0-6 Utvikling Nederhoed
Munkerudveien 79 G
1165 Oslo