0-6' PERSONAL KALENDER

Abonner på denne smarte personlige kalenderen for for kun 150,-

Les mer>>

Spørsmål og svar

Hver uke svarer Annlaug Madland på medlemmenes spørsmål

 

 

Annlaug Madland er førskolelærer og har hovedfag i pedagogikk fra Universitetet i Oslo. Hun har lang erfaring fra arbeid i barnehage og med å utdanne førskolelærere

0-6 på facebook

Besøk 0-6 på Facebook:

0-6' AVDELINGS PLANLEGGER

Abonner på denne smarte avdelingsboka. 0-6 Avdelingsplanlegger får du for for kun 120,-

Les mer>>

0-6 TEATRET

Vil du har en forestilling i din barnehage? Les mer om 0-6 TEATRET og book forestilling
Les mer>>

Min minnebok

Med Min Minnebok fra 0-6 systematiserer du enkelt innholdet til barnas avslutningsperm. Det er et vakkert design laget av 0-6 spesielt til barnehager og det gir barnas "avslutningsperm" en flott innpakning i tilllegg til at den har flere praktiske løsninger som lomme for CD med digitale bilder eller annet og kuttet ut ramme til bilde på forsiden.

Les mer>>

Egen hjemmeside

Oversiktlig hjemmeside til barnehagen.
- Lette å oppdatere innhold
- Tilpasset barnehagers behov
- Flott bildevisning
- Mulighet for å passordbeskytte deler

Les mer>>

onsdag
feb242016

Inni veggen i barnehagen

Avdelingen til Filip (2) ble stengt etter at NRK var på besøk. Hele 25.000 barn går i ikke-godkjente barnehager.

Å være i barnehagen er hverdagen til nesten 300.000 barn i Norge. Og her tilbringer mange av ungene våre 40 timer i uka, i fem år av livet sitt.

Du er kanskje bekymret for sikkerheten og pedagogikken i barnehagen. Men har du tenkt på at lufta i barnehagen kan gjøre barna syke? Får barna den luftkvaliteten i barnehagen de har krav på – og som vi betaler for?

– Det er bekymringsfullt at bare seks av ti barnehager har hatt tilsyn fra kommunen sin i løpet av de tre siste årene. Spesielt i barnehager som også drives uten godkjenning, sier avdelingsdirektør Jakob Linhave i Helsedirektoratet til NRK.

tirsdag
jan192016

Stolleken

Det er bitende kaldt på østlandet. De aller minste kan ikke være ute hele dagen og vi trenger gode inne-aktiviteter også. Husker du stolleken?

Slik gjør du:

Hent frem så mange stoler som du har barn minus 1 stol. Sett på musikk. Barna går og danser rundt og når musikken slås av må alle finne en stol. Hver gang man slår av musikken er det en som ikke får plass og man fjerner stadig flere stoler.

Tips:

Dette er en konkurranse der det til sist er en vinner igjen. Det passer ikke for alle med konkuranser. Istedenfor at barn rykker ut mens stoler fjernes kan man gjøre slik at den som ikke fikk plass slår av og på musikken neste gang. På den måten har man hele tiden like mange barn og ingen rykker ut/taper.

torsdag
nov192015

Dorull-kaniner

Julen nærmer seg og mange kommer helt sikkert til å lage dorull-nisser. Derfor benytter vi anledningen til å gi litt alternativ inspirasjon. For de som kunne tenke seg å bryte tradisjonen ørlite grann.

Du trenger:

Doruller
Sterk farge (vannfarger)
Knapper
Evt annenn pynt 

Slik gjør du:

Det meste gir seg selv. Bruk fantasien og lag andre figurer enn de tradisjonelle nissene.

onsdag
okt142015

Barnehage stenges - ligger for nær mottakssenter for flyktninger

Kile: Agderposten

Hove barnehage i Arendal kommune stenges umiddelbart etter at både ansette og barnas foreldre er bekymret for alle flyktningene som oppholder seg i nærheten av barnehagen.

Det var på et foreldremøte i Hove barnehage fredag at de ansatte uttrykte bekymring for alle flyktningene som oppholdt seg ved barnehagen.

- Ikke greit

Foreldrene mener kommunen gjorde en for dårlig planleggingsjobb i forkant av etableringen av transittmottaketi  Hove, på Tromøya utenfor Arendal.

– Dette er ikke greit verken for barna, eller oss som foreldre. Hvor er risikovurderingen i forkant av at transittmottaket kom rett ved siden av barnehagen? spør Silje Andreassen, foreldrerepresentant i Samarbeidsutvalget for Hove barnehage.

Allerede fra mandag morgen ble barnehagen stengt, og barna fordelt i to andre avdelinger på Tromøya.

Slåsskamp

På vei til foreldremøtet fredag ble flere foreldre vitner til det som beskrives som en blodig slåsskamp mellom flyktninger på utsiden av barnehagen.

– Jeg er rett og slett sinna. Her er det mangel på informasjon og forberedelser som gjør at jeg ikke engang vet hva jeg skal si til barna mine om hvorfor de ikke får forberedt seg på å måtte bytte barnehage, sier Andreassen.

Overdrevet

Mottaksleder for Hero Norge på Hove, Trond Erik Bognø, synes det hele virker blåst ut av proporsjoner.

– Vi hadde en liten hendelse på fredag der en ung mann var litt utagerende og en annen beboer forsøkte å roe ham ned før vaktene våre kom. Jeg kaller det ikke en hendelse om en eller flere asylsøkere forviller seg innenfor gjerdet til barnehagen. Det blir feil for meg, sier Bognø til Agderposten.

Oppvekstsjef i Arendal kommune, Roar Aaserud, mener man har funnet den beste løsningen, når barnehagen legges ned og barna fordeles på to andre enheter.

– Jeg var ikke forberedt på at det skulle bli nødvendig å flytte barna til andre barnehager. I etterpåklokskapens lys er det mulig vi skulle tenkt at dette kunne bli et problem, men det er bare 13 barn det berører og da var det håndterbart, sier Aaserud.

onsdag
aug262015

Se spindelvev

Edderkopper lager vakre former med spindelvev. Dette er virkelig ett av naturens under og vi ser dem oftest ikke. Trådene er så tynne at man knapt legger merke til dem.

For at vi skal se dem finnes det et enkelt triks. Bruk en blomstersprøyte med vann i og sprut på spindelvevet et par ganger. I motlys ser du alle de vakre trådene veldig tydelig.

Visste du at:

Spindelvev er ett av verdens sterkeste materialer. Sett i forhold til tykkelsen på trådene er de tynne trådene uhyre sterke. Spindelvev er katisk sterkere enn ståltråd.

Page 1 ... 3 4 5 6 7 ... 9 Neste 5 saker»
0-6
Munkerudveien 79 G
1165 Oslo
Tlf: 482 87 059
E-post: anders@0-6.no
Org nr: 986405887
0-6 drives av:
0-6 Utvikling Nederhoed
Munkerudveien 79 G
1165 Oslo