0-6' PERSONAL KALENDER

Abonner på denne smarte personlige kalenderen for for kun 150,-

Les mer>>

Spørsmål og svar

Hver uke svarer Annlaug Madland på medlemmenes spørsmål

 

 

Annlaug Madland er førskolelærer og har hovedfag i pedagogikk fra Universitetet i Oslo. Hun har lang erfaring fra arbeid i barnehage og med å utdanne førskolelærere

0-6 på facebook

Besøk 0-6 på Facebook:

0-6' AVDELINGS PLANLEGGER

Abonner på denne smarte avdelingsboka. 0-6 Avdelingsplanlegger får du for for kun 120,-

Les mer>>

0-6 TEATRET

Vil du har en forestilling i din barnehage? Les mer om 0-6 TEATRET og book forestilling
Les mer>>

Min minnebok

Med Min Minnebok fra 0-6 systematiserer du enkelt innholdet til barnas avslutningsperm. Det er et vakkert design laget av 0-6 spesielt til barnehager og det gir barnas "avslutningsperm" en flott innpakning i tilllegg til at den har flere praktiske løsninger som lomme for CD med digitale bilder eller annet og kuttet ut ramme til bilde på forsiden.

Les mer>>

Egen hjemmeside

Oversiktlig hjemmeside til barnehagen.
- Lette å oppdatere innhold
- Tilpasset barnehagers behov
- Flott bildevisning
- Mulighet for å passordbeskytte deler

Les mer>>

mandag
sep112017

Leire

 Leire er et lett materiale å jobbe med, det er lett å forme og derfor kan dette være et fint materiale for barna å uttrykke seg gjennom. I tilegg er det lettere å jobbe tredimensjonalt for barn. Gjennom utforming av leiren får de brukt grov- og fin motorikken og sansene. De får erfare hvordan leiren endrer overflate ettersom hvor mye vann de bruker. 

Bruk gjerne selvherdende leire, den lufttørkes.

 Du trenger:

  • leire
  • vann
  • modelleringspinner

 Slik gjør du:

La barna få bli kjent med materialet og vis gjerne hvordan vann gjør leiren smidigere. Bruk først og fremst hendene til å finne frem formen, men bruk gjerne modeleringspinner til detaljer.

Tips:

Gi barna en oppgave før de begynner og finn gjerne inspirasjon i naturen, på et museum eller andre steder. 

 

onsdag
aug302017

Slik unngår du foreldretabbene

– Ta imot de rådene du får fra barnehagen. Og husk på å levere fra deg barnet ditt. Det kan oppleves veldig ubehagelig å bli revet ut av armene på mamma eller pappa, sier Bjørg Haugen pedagogisk leder i Venstøp barnehage i Skien.

Haugen skjønner at mange foreldre synes det er vanskelig å gå fra et barn som skriker og har stor medfølelse med foreldrene.

– Mange vil gjerne trøste og trøste, og kommer seg ikke av gårde. Det er lurt å la oss som jobber i barnehagen få trøste barna. Også får man heller avtale med barnehagen at de ringer eller sender en melding når situasjonen har roet seg. Om man blir lenge i barnehagen så trekker man bare situasjonen ut, og det blir verre for både barn og voksne, sier Haugen.

Usikre foreldre blir avslørt

Barnehagepedagogene NRK har vært i kontakt med er enig om at foreldre må være bestemte å stå bak egne valg.

– Man må ikke begynne å tvile på seg selv, og det valget man har tatt. Har man bestemt at barnet skal begynne i barnehage, så må man gjennomføre det. Å holde barnet hjemme fordi det ikke vil i barnehagen er en dårlig plan, sier Haugen.

I Hovenga barnehage i Porsgrunn har de møte med alle foreldrene før barna begynner i barnehagen. Der er levering og henting et viktig tema.

– Det er greit med en og to klemmer, men da bør man stoppe. Da burde man gå, sier Inger Marie Røneid Hansen pedagogisk leder i Hovenga barnehage.

mandag
apr032017

Påskeegg i flotte farger

I løpet av påsken spiser vi flere egg enn noen andre uker i året, men du kan også eksperimentere med eggene du spiser. Her er to morsomme eggsperimenter dere kan gjøre hjemme.


Fargerike egg

Du trenger:

  • hardkokte egg
  • ulike konditorfarger
  • 7% eddik eller sitronsaft
  • glass
  • blonder, hyssing eller noe annet du kan surre rundt eggene
  • gummistrikk

Slik gjør du:

 Surr blonder eller noe annet rundt eggene, og fest det med en gummistrikk. Gummistrikkene gir også en fin stripete effekt alene.

Fyll et glass med varmt vann. Tilsett 1 spiseskje eddik eller ½ spiseskje med sitronsaft og rikelig med konditorfarge. Lag gjerne flere fargeblandinger.

Legg eggene i fargebadet i minst 10-15 minutter.

Ta opp eggene og la de ligge litt til tørk før du fjerner det du har surret rundt eggene.

Hvis du vil, kan du nå flytte eggene over til et annet bad for å farge det som ikke fikk farge i det første badet.

Server gjerne en frokost med fargerike egg. De er fullt spiselige.

 

Kilde: Forskerfabrikke.no

lørdag
feb112017

0-6 Avdelingsplanlegger

Nå kan du bestille neste års avdelingsplanlegger.

0-6 har gitt ut vår egen Avdelingsplanlegger siden 2009. Dette er den perfekte avdelingsboka for å holde orden på avdelingen. Boka inneholder fremmøteprotekoll og mange lure lister og skjema for å holde orden på avdelingen. Den er spiralisert og har kraftig frostet plast foran og bak for å tåle et års røffe barnehagebruk ute som inne.

Bestill abonnement NÅ>>

 

lørdag
feb112017

0-6 Personalkalender

Nå er det like før vi trykker neste års personalkalender.

Personalkalenderen fra 0-6 hjelper deg å holde orden i hverdagen. På avdelingen såvel som i livet. Kalenderen er spiralisert og utstyrt med kraftig forstet plast foran og bak for å tåle et års røffe bruk.

Bestill abonnement NÅ>>

 

0-6
Munkerudveien 79 G
1165 Oslo
Tlf: 482 87 059
E-post: anders@0-6.no
Org nr: 986405887
0-6 drives av:
0-6 Utvikling Nederhoed
Munkerudveien 79 G
1165 Oslo